Mer om nätbingo

Genomgång av Bingobonusar

Hög med pengar från en bingobonusNär man blir medlem på en bingosajt får man oftast en liten gratisbonus så att man kan prova på bingospelen utan att riskera sina egna pengar. När man sedan väljer att göra en egen insättning är det normalt att man dessutom får en bonus på det insatta beloppet. Denna bonus kallas för insättningsbonus eller ibland välkomstbonus. Bonusen är i många fall matchad, det vill säga att bingosajten helt enkelt dubblar din insättning upp till ett förutbestämt maxbelopp, men kan också vara utformad så att man får en viss procent i bonus på insättningen. Sätter man in 500 kronor och får en matchad bingobonus så har man sedan 1 000 kr att spela för. En bonus på 200 procent innebär att man har 1 500 kronor att spela för (500 kronor i egen insättning och 1 000 i bonus).

 

BingoVissa bingosajter erbjuder även återkommande bonusar, antingen med vissa tidsintervall/på vissa tider eller på varje ny insättning. På senare tid har så kallade Happy Hour-bonusar blivit mer och mer populära. Ett exempel på en Happy Hour-bonus kan vara ”150 procent bonus i stället för 100 procent mellan 19-21 på fredagar”.

 

Att utnyttja bingobonusar är ett utmärkt sätt att få lite mer pengar att spela för. Man ska dock alltid läsa villkoren för bonusen och särskilt informationen om när och hur man kan ta ut sina bonuspengar från bingosajten. Normalt måste man omsätta den egna insättningen samt bonusen ett antal gånger innan man kan göra ett uttag. Hur många gånger man måste omsätta totalbeloppet beror på vilken bingosajt det handlar om. Många gånger kan man följa sin spelutveckling på en särskild sida på bingosajten. Om det inte står något om bonusen på den sidan går det alltid att skicka e-post till supporten för att få reda på om man har uppfyllt omsättningskraven.

Spelguide till bingo på nätet

bingoAtt spela bingo på nätet är mycket okomplicerat. I grunden handlar det om tre moment, nämligen val av bingospel, köp av brickor och sedan själva spelomgången. Här berättar vi lite mer ingående om de tre momenten. Vissa saker kan skilja sig mellan olika bingosajter, men informationen på den här sidan gäller generellt för alla sajter.

 

När du loggar in på bingosajten så klickar du dig fram till lobbyn för bingospel där alla bingospel finns uppradade. I tabellen över bingospel hittar du information bland annat om hur stor den totala potten är, hur många spelare som är med i spelet, vilken bingovariant som spelas och när spelet startar. Vissa bingospel startar med jämna mellanrum, till exempel 15 minuter, dygnet runt. Andra bingospel spelas bara på specifika tider eller mellan vissa tidpunkter. Lunchbingo är till exempel mycket populärt.

 

När du sedan har valt ett bingospel är det dags att välja antal brickor och sedan betala för dessa. Hur många brickor man får köpa skiljer sig mellan bingospelen. Ibland kan man dessutom få en eller flera brickor gratis. Dessa erbjudanden kan vara formulerade som ”köp fem brickor, betala för fyra” eller liknande. Brickorna kostar allt mellan en tioöring och 25 kronor. Bingospelets pott är relaterad till brickornas kostnad och hur många spelare som är med i spelomgången. Vill du vinna de riktigt stora potter ska du alltså spela bingospel där brickorna kostar lite mer och där många är med och spelar. Börja dock alltid lite försiktigt till dess att du blir varm i kläderna!

 

När du har köpt dina brickor är det bara att vänta tills spelet börjar. Det finns alltid en nedräkning som visar när nästa spelomgång börjar. Ofta meddelar också bingoutroparen när det är dags att se den första bollen rulla fram. Precis som i vanlig bingo rullas en boll i taget fram. Fördelen med bingo på nätet är att du inte själv behöver markera siffran på dina brickor – det sköter datorprogrammet som styr bingospelet! Datorprogrammet sorterar även dina brickor så att du ser precis hur långt du har till bingo. Du kan också följa de andra spelarnas vinstchanser genom att datorprogrammet visar en topplista. Det enda du behöver göra när spelet har börjat är att hoppas att turen är på din sida.

 

Beroende på vilken bingovariant du spelar finns ett antal olika vinstchanser. I vissa bingovarianter finns bara en vinstchans i form av vinst på en rad. I andra bingovarianter finns hela fem vinstchanser.