Spelguide till bingo på nätet

bingoAtt spela bingo på nätet är mycket okomplicerat. I grunden handlar det om tre moment, nämligen val av bingospel, köp av brickor och sedan själva spelomgången. Här berättar vi lite mer ingående om de tre momenten. Vissa saker kan skilja sig mellan olika bingosajter, men informationen på den här sidan gäller generellt för alla sajter.

 

När du loggar in på bingosajten så klickar du dig fram till lobbyn för bingospel där alla bingospel finns uppradade. I tabellen över bingospel hittar du information bland annat om hur stor den totala potten är, hur många spelare som är med i spelet, vilken bingovariant som spelas och när spelet startar. Vissa bingospel startar med jämna mellanrum, till exempel 15 minuter, dygnet runt. Andra bingospel spelas bara på specifika tider eller mellan vissa tidpunkter. Lunchbingo är till exempel mycket populärt.

 

När du sedan har valt ett bingospel är det dags att välja antal brickor och sedan betala för dessa. Hur många brickor man får köpa skiljer sig mellan bingospelen. Ibland kan man dessutom få en eller flera brickor gratis. Dessa erbjudanden kan vara formulerade som ”köp fem brickor, betala för fyra” eller liknande. Brickorna kostar allt mellan en tioöring och 25 kronor. Bingospelets pott är relaterad till brickornas kostnad och hur många spelare som är med i spelomgången. Vill du vinna de riktigt stora potter ska du alltså spela bingospel där brickorna kostar lite mer och där många är med och spelar. Börja dock alltid lite försiktigt till dess att du blir varm i kläderna!

 

När du har köpt dina brickor är det bara att vänta tills spelet börjar. Det finns alltid en nedräkning som visar när nästa spelomgång börjar. Ofta meddelar också bingoutroparen när det är dags att se den första bollen rulla fram. Precis som i vanlig bingo rullas en boll i taget fram. Fördelen med bingo på nätet är att du inte själv behöver markera siffran på dina brickor – det sköter datorprogrammet som styr bingospelet! Datorprogrammet sorterar även dina brickor så att du ser precis hur långt du har till bingo. Du kan också följa de andra spelarnas vinstchanser genom att datorprogrammet visar en topplista. Det enda du behöver göra när spelet har börjat är att hoppas att turen är på din sida.

 

Beroende på vilken bingovariant du spelar finns ett antal olika vinstchanser. I vissa bingovarianter finns bara en vinstchans i form av vinst på en rad. I andra bingovarianter finns hela fem vinstchanser.